Posturologia

A Saibela portem a terme tractaments de posturologia i medicina integral a Sant Vicenç de Castellet

Posturologia

La posturologia és la ciència que estudia com les persones ens adaptem en estar sotmesos al fenomen de la gravetat i a tot allò que ens condiciona en mantenir-nos dempeus.

Tota persona se sosté dempeus gràcies al sistema postural fi (SPF), que capta la menor variació de posició del cos amb el seu entorn. Aquest sistema utilitza exocaptors (informació de l’entorn) com l’ull, l’oïda o el peu, i endocaptors (informació corporal) com els músculs del raquis, els músculs de les extremitats inferiors o de l’aparell masticatori, per integrar l’equilibri ortostàtic.

Com especialitat mèdica, la posturologia estudia aquest sistema per mitjà de test clínic, permetent actuar en la causa primària de disfunció. Per tant, la recerca i el tractament d’aquesta disfunció es farà a través d’un treball multidisciplinari entre el posturòleg i, si és necessari, osteòpata, fisioterapeuta, optometrista, odontòleg, podòleg o psicoterapeuta, depenent dels captors o sistemes afectats.

Qualsevol alteració de les entrades i dels òrgans reguladors centrals que han de donar després una resposta a cada situació és el que provoca una malaltia o alteració de la postura.

Desenvolupada per Pierre-Marie Gagey, la posturologia és practicada a França i altres països com Portugal des de fa més de 50 anys. A Espanya el màster de Posturologia té una durada de 2 anys, amb una càrrega lectiva de més de 500 hores.

Descobreix el nostre centre de posturologia al Bages

A Saibela utilitzem la posturologia com a tractament de vertígens, cefalees, dolors d’esquena o articulars, fibromiàlgia i fatiga crònica, dolors de genolls, escoliosis o problemes d’aprenentatge. Necessites ajuda amb alguna d’aquestes patologies?

 

Contacta’ns per més informació