Psiconeuroinmunologia (PNI)

Oblida’t dels medicaments! Tractem patologies amb PNI a Sant Vicenç de Castellet

Psiconeuroinmunologia (PNI)

La psiconeuroinmunologia (PNI) es defineix com la ciència que s’encarrega dels mecanismes d’interacció i comunicació entre els diferents sistemes: neurològics, psicològics, endocrins i immunes. Aquesta comunicació utilitza un llenguatge bioquímic a través de mediadors com les hormones, neurotransmissors i/o citocines. Aquests són estudiats i tractats per obtenir un sistema de diagnòstic integral i un tractament encaminat a solucionar factors etiològics de la patologia.

Coneix la nostra consulta de PNI al Bages

La PNI permet la compressió del cos humà i de les seves interaccions entre els sistemes que ho componen. Té un gran valor en el camp de pacients amb patologies cròniques, com: còlon irritable, migranya, al·lèrgies, artritis reumàtica, psoriasis, síndrome de fatiga reumàtica, etc.

Els tractaments de la psicineuroinmunologia s’indiquen a pacients que no volen dependre de medicaments tota la vida, que volen resoldre els problemes i no només apagar els símptomes. Molts d’ells estan vinculats a factors com l’estrès, la nutrició o relacions socials tòxiques.